Hämeenkylän koulun uudet ratkaisut ja järkeä väistötiloihin

Tämänpäiväisessä kaupunginhallituksessa oli yksi asia ylitse muiden.
*
Päätimme, että pitkään sisäilmaongelmista kärsinyt Hämeenkylän koulu puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi. Se oli myös kaupunginjohtajan esitys.
*
Yhteisesti muiden puolueiden kanssa teimme myös muutamia muutoksia kaupunginjohtajan alkuperäiseen esitykseen. Päätimme, että läheinen Tuomelan koulu otetaan käyttöön väistötilana. Tuomelan koulun käyttäminen vähentää toivottavasti painetta sijoittaa oppilaita sisäilmaongelmaisiin tiloihin, kuten Vantaankosken kouluun ja sattumanvaraisiin yksittäisiin tiloihin, kuten Martinlaakson nuorisotalolle, niin kuin kh:lle annetussa alkuperäisessä esityksessä oli suunniteltu.
*
Uuden koulun rakentaminen tulee olemaan Vantaalle iso panostus ja se pitää tehdä huolella. Pohtimiseen ei kuitenkaan tarvitse käyttää viittä vuotta ja miljoonien eurojen vuokrakuluja erikseen rakennettaviin väistötiloihin, jotka tulisivat käyttöön keväällä 2017, kuten meille esitettiin. Niinpä kh:n päätös oli, että uutta rakennusta aletaan suunnitella heti. Uuden rakennuksen kohdalla tullaan pohtimaan uusia rahoittamisen tapoja ja sitä, kuinka tällä kertaa välttäisimme rakentamisen laatuongelmat. Me vihreät tulemme pitämään esillä myös mm. puurakentamista ja tietenkin tilaratkaisuja, jotka mahdollistavat uuden oppimiskäsityksen mukaisen opetuksen uudenlaisen toiminnallisuuden.
*
Hämeenkylän koulun uudisrakennukseen päätyneen päätöksen katkera sivumaku on se, että tämä on vasta alkua. Vantaalla on jopa 100 miljoonan euron edestä korjausvelkaa, eli useita kiireellistä kunnostusta vaativia koulurakennuksia joka puolella kaupunkia ja sen lisäksi monia uudisrakennustarpeita. Koulujen peruskorjaus- ja investointiurakka, joka on siirtynyt muiden investointien mentyä viime vuosina edelle, on vasta alkamassa.