Vantaan nykyinen tiukka linja johtaa mätien omenien kitkemiseen (tapaus Myyrmäen urheilupuisto Oy)

Vantaan Sanomien viime viikon perjantaina uutisoima Myyrmäen urheilupuisto Oy:ssä ennen vuotta 2015 tapahtunut pröystäily on ollut todella törkeää touhua. On selvää, ettei yhtiön rahoilla kustannettuja lukuisia kosteita ravintolailtoja ja kestitsemisiä voida perustella mitenkään halliyhtiölle tarpeellisena toimintana. Yhtiö on vieläpä Vantaan kaupungin kokonaan omistama. Erityisen törkeän toiminnasta on tehnyt se, että touhun maksajana ovat olleet muutenkin ylisuurista harrastusmaksuista kärsivät lasten vanhemmat. Yhtiö on korottanut jatkuvasti kenttämaksuja, mikä on suoraan johtanut harrastusmaksujen kohoamiseen.

Hyvää tässä on vain se, että kaupungin linja on nykyään tosi tiukka ja sisäinen tarkastus laitetaan epäilyksen noustessa heti toimeen. Niin tapahtui myös vuosi sitten keväällä, kun epäilykset tämän tapauksen osalta johtivat poliisille tehtyyn tutkintapyyntöön ja halliyhtiön toimitusjohtajan potkuihin. Viime vuoden alusta halliyhtiö siirtyi VTK Oy:n ja kaupungin liikuntatoimen hallintaan. Aiemman hallinnon saatua lähtöpassit, on kenttämaksujakin saatu laskettua, kun rahaa ei kulu rellestämiseen. Tämä osoittaa, että kaupungin tiukka linja on sekä oikein että myös kannattaa.

Kaupungin tarkan linjan takia paljastuksia tulee ja mädät omenat saadaan paljastettua. Kiitokseni kaupunginjohtaja Kari Nenoselle rohkeasta linjasta.

 

 

 

2 vastausta artikkeliin ”Vantaan nykyinen tiukka linja johtaa mätien omenien kitkemiseen (tapaus Myyrmäen urheilupuisto Oy)

  1. Apina

    Muistaakseni lähtöpassit Myyrmäen urheilupuistosta sai kuprujen aikaan toiminut silloinen luottamushenkilöistä koostunut hallituskin. Sen Riikka unohtaa mainita asiaa päivittelevässä blogissa kokonaan. Hallituksen kokoonpanosta on näköjään yllättävän vaikeaa saada tietoja, mutta oletettavasti se on ollut samankaltainen, joita kaupungin nykyäänkin omistamissa osakeyhtiöissä luuhaa. Jos hallitus on ollut Myyrmäen tapauksessa niin kädetön ja kujalla siitä, mitä firmassa tapahtuu, voi hyvin kysyä, voiko nykyistenkin kaupunginyhtiöiden hallituksia tai ainakin hallitus”työstä” maksettavia korvauksia karsia tai pistää osaltaan vastuuseen ongelmista. Näissä hallituksissa lienee useita vihreitäkin, joten osuu tämä Riikan märehtiminen pelkästään omaan nilkkaan.

    1. riikka.astrand Artikkelin kirjoittaja

      Totta on, että Myyrmäen urheilupuiston hallituksen olisi toivonut huomaavan väärinkäytökset ja valvovan toimintaa paremmin. En itse istu minkään yhtiön hallituksessa, joten en osaa sanoa, kuinka helppoa tai vaikeaa valvonta on ja mitä asialle voisi tehdä. Hallitus ei tietääkseni kuitenkaan itse osallistunut väärinkäytöksiin, joten ihan pahimpana syypäänä sitä ei voi tässä tapauksessa pitää, vaikka vakavaa huolimattomuutta varmaan sen toiminnassa esiintyikin.

Kommentointi on suljettu.